Thursday, March 7, 2019

ျပည္ေထာင္စုဝန္ႀကီး ဦးေက်ာ္တင္ ခ်က္သမၼတႏိုင္ငံ ႏိုင္ငံျခားေရးဝန္ႀကီးဌာန ဒုတိယဝန္ႀကီးအား လက္ခံေတြ႔ဆံု
Image may contain: 3 people, people sitting
ေနျပည္ေတာ္ မတ္ ၆
အျပည္ျပည္ဆိုင္ရာ ပူးေပါင္းေဆာင္ရြက္ေရးဝန္ႀကီးဌာန ျပည္ေထာင္စုဝန္ႀကီး ဦးေက်ာ္တင္သည္ ခ်က္သမၼတႏိုင္ငံ ႏိုင္ငံျခားေရးဝန္ႀကီးဌာန ဒုတိယဝန္ႀကီး H.E. Mr.
Martin Tlapa အား ယေန႔ မြန္းလြဲ ၂ နာရီတြင္ ျပည္ေထာင္စုဝန္ႀကီး၏ ဧည့္ခန္းမ၌ လက္ခံေတြ႕ဆံုသည္။
ရင္းႏွီးပြင့္လင္းစြာေဆြးေႏြး
ထိုသို႔ေတြ႕ဆံုစဥ္ ႏွစ္ႏိုင္ငံဆက္ဆံေရးႏွင့္ ပူးေပါင္း ေဆာင္ရြက္မႈတိုးျမႇင့္ေရး၊ ကုန္သြယ္ေရးႏွင့္ ရင္းႏွီးျမႇဳပ္ႏွံမႈ တိုးျမႇင့္ေရးႏွင့္ ႏွစ္ဖက္အက်ိဳးတူကိစၥရပ္မ်ားကို ရင္းႏွီး ပြင့္လင္းစြာ ေဆြးေႏြးသည္။ ထို႔ျပင္ ႏိုင္ငံေတာ္၏အတိုင္ပင္ခံပုဂၢိဳလ္အေနျဖင့္ ႏွစ္ဖက္အဆင္ေျပမည့္ အခ်ိန္ တြင္ ခ်က္သမၼတႏိုင္ငံသို႔ တရားဝင္ခရီးစဥ္ လာေရာက္ရန္ ခ်က္ဝန္ႀကီးခ်ဳပ္၏ ဖိတ္ၾကားစာကို ဒုတိယဝန္ႀကီးက ေပးအပ္ခဲ့ၿပီး ျမန္မာဘက္မွလည္း ႏွစ္ႏိုင္ငံဆက္ဆံေရးႏွင့္ ပူးေပါင္းေဆာင္ရြက္မႈ ပိုမိုတိုးျမႇင့္ႏိုင္ရန္အတြက္ ခ်က္သမၼတႏိုင္ငံဆိုင္ရာ ျမန္မာသံ႐ံုးကို ပရာ့ဂ္ၿမိဳ႕တြင္ ဖြင့္လွစ္သြားရန္ စီစဥ္ေဆာင္ရြက္မႈ အေျခအေနကိုလည္း အသိေပးေျပာၾကားသည္။
ေတြ႕ဆံုပြဲအၿပီးတြင္ ျမန္မာ-ခ်က္ ႏွစ္ႏိုင္ငံ ႏိုင္ငံျခားေရး ဝန္ႀကီးဌာနမ်ားအၾကား ပူးေပါင္းေဆာင္ရြက္ေရးဆိုင္ရာ နားလည္မႈစာခြ်န္လႊာကို အျပည္ျပည္ဆိုင္ရာ ပူးေပါင္း ေဆာင္ရြက္ေရးဝန္ႀကီးဌာန ျပည္ေထာင္စုဝန္ႀကီး ဦးေက်ာ္တင္ႏွင့္ ခ်က္သမၼတႏိုင္ငံ ႏိုင္ငံျခားေရးဝန္ႀကီး ဌာန ဒုတိယဝန္ႀကီး H.E. Mr.Martin Tlapa တို႔က လက္မွတ္ေရးထိုးသည္။
အျမင္ခ်င္းဖလွယ္
အဆိုပါ နားလည္မႈစာခြ်န္လႊာအရ ႏွစ္ႏိုင္ငံ ႏိုင္ငံျခားေရးဝန္ႀကီးဌာနမ်ားအၾကား ႏွစ္ႏိုင္ငံဆက္ဆံေရး ႏွင့္ ႏိုင္ငံတကာမ်က္ႏွာစာတြင္ ပူးေပါင္းေဆာင္ရြက္မႈ တိုးျမႇင့္ေရးအျပင္ ႏွစ္ႏိုင္ငံအၾကား ကုန္သြယ္ေရးႏွင့္ ရင္းႏွီးျမႇဳပ္ႏွံမႈ၊ သိပၸံႏွင့္ နည္းပညာ၊ ယဥ္ေက်းမႈ၊ အားကစား၊ ပညာေရးႏွင့္ ကမၻာလွည့္ခရီးသြားစသည့္ က႑ရပ္မ်ားတြင္ အက်ိဳးတူ ပူးေပါင္းေဆာင္ရြက္ေရး ဆိုင္ရာ ကိစၥရပ္မ်ားကို ႏွစ္စဥ္ အျမင္ခ်င္းဖလွယ္ ေဆြးေႏြး သြားမည္ျဖစ္သည္။
မြန္းလြဲပိုင္းတြင္ အျပည္ျပည္ဆိုင္ရာ ပူးေပါင္း ေဆာင္ရြက္ေရးဝန္ႀကီးဌာန ျပည္ေထာင္စုဝန္ႀကီးသည္ ခ်က္သမၼတႏိုင္ငံ ႏိုင္ငံျခားေရးဝန္ႀကီးဌာန ဒုတိယဝန္ႀကီး ဦးေဆာင္ေသာအဖြဲ႕အား ေနျပည္ေတာ္ရွိ ပတ္ခ္႐ြိဳင္ရယ္ ဟိုတယ္၌ ေန႔လယ္စာစားပြဲျဖင့္ တည္ခင္းဧည့္ခံသည္။
သတင္းစဥ္

No comments:

Post a Comment