Tuesday, December 30, 2014

စုိက္ပ်ဳိးေရးပညာရွင္မ်ား ဆက္လက္ေမြးထုတ္





ကြၽႏု္ပ္တို႔ႏုိင္ငံ၏ လူဦးေရ ၇ဝ ရာခိုင္ႏႈန္းသည္ ေက်းလက္ေန ျပည္သူမ်ားျဖစ္ၾကပါသည္။ ေက်းလက္ေနျပည္သူမ်ား၏ လူမႈဘဝ ျမႇင့္တင္ေပးရာတြင္ စိုက္ပ်ဳိးေရးသည္အေျခခံအက်ဆံုးျဖစ္ပါသည္။ စိုက္ပ်ဳိးေရးကို သိပၸံနည္းက်ေအာင္ေဆာင္ရြက္ရာတြင္ စိုက္ပ်ဳိးေရးဆိုင္ရာ အသိပညာရွင္၊ အတတ္ပညာရွင္မ်ားသည္ အဓိကအေျခခံအက်ဆံုးျဖစ္ပါသည္။ စိုက္ပ်ဳိးေရးအတတ္ပညာရွင္၊ အသိပညာရွင္ မ်ားေမြးထုတ္ရာတြင္ အေရအတြက္သာမက အရည္အခ်င္းျပည့္ဝသူမ်ားလည္း ျဖစ္ရန္လိုအပ္ပါသည္။

ထုိ႔ေၾကာင့္ပင္ ဒုတိယသမၼတေဒါက္တာစိုင္းေမာက္ခမ္းက ဒီဇင္ဘာလ ၂၇ ရက္ေန႔ ေရဆင္းစိုက္ပ်ဳိးေရးတကၠသိုလ္ ႏွစ္ (၉ဝ) ျပည့္ နဝရတ္ရတုအထိမ္းအမွတ္အခမ္းအနား၌ ယခုစိုက္ပ်ဳိးေရး တကၠသိုလ္ႀကီး ေပၚေပါက္လာသည္မွာ ရာစုႏွစ္တစ္ခုနီးပါးရွိခဲ့ၿပီး တကၠသိုလ္ႀကီးမွ ေမြးထုတ္ေပးလိုက္သည့္ ပညာရွင္မ်ားသည္လည္း သင့္ေတာ္ေသာအေရအတြက္တစ္ခုရရွိေနၿပီျဖစ္ပါေၾကာင္း၊ သို႔ေသာ္ ျမန္မာႏုိင္ငံ၏ စိုက္ပ်ဳိးေရးက႑သည္ ယေန႔ထိ ႏုိင္ငံတကာအဆင့္သို႔ မတက္လွမ္းႏုိင္ျခင္းသည္ မည္သည့္ေနရာတြင္ လိုအပ္ေနသည္ကို ႏုိင္ငံေတာ္အစုိးရ သက္ဆုိင္ရာဝန္ႀကီးဌာန၊ စိုက္ပ်ဳိးေရးတကၠသိုလ္၊ စိုက္ပ်ဳိးေရးပညာရွင္၊ စိုက္ပ်ဳိးေရးလုပ္ငန္းရွင္၊ ေတာင္သူလယ္သမား၊ သီးႏွံ၏ေစ်းကြက္လက္ရွိ ရွိၾကသူမ်ားအားလံုးပါဝင္ေဆြးေႏြးသင့္ပါေၾကာင္း စသည္ျဖင့္ေျပာၾကားသည္။

ကြၽႏု္ပ္တို႔ႏုိင္ငံသည္ ဖံြ႕ၿဖိဳးဆဲႏုိင္ငံတစ္ႏုိင္ငံျဖစ္သည့္အားေလ်ာ္စြာ ေတာင္သူလယ္သမားအမ်ားစုသည္ မိ႐ိုးဖလာစိုက္ပ်ဳိးေရး နည္းကိုသာအသံုးျပဳေနၾကဆဲျဖစ္ပါသည္။ စိုက္ပ်ဳိးေရးအတြက္ မိုးေရကိုသာအဓိကအားထားလုပ္ကိုင္ေနၾကပါသည္။ ေခတ္မီစုိက္ပ်ဳိးေရးဆိုင္ရာ ဗဟုသုတနည္းပါးၿပီး၊ တိုးခ်ဲ႕လုပ္ကိုင္ရန္ အရင္းအႏွီးနည္းပါးျခင္း၊ ေနထုိင္ရာေဒသမ်ား၏ အေျခခံအေဆာက္အအံုမ်ား မဖြံ႕ၿဖိဳးျခင္းႏွင့္ လယ္ယာထြက္ကုန္ပစၥည္းမ်ားသင့္ေတာ္သည့္ ေစ်းႏႈန္းမရျခင္းစေသာအခ်က္မ်ားေၾကာင့္ လယ္ယာက႑ဖြံ႕ၿဖိဳးမႈသည္ ဖြံ႕ၿဖိဳးသင့္သေလာက္မဖံြ႕ၿဖိဳးဘဲရွိပါသည္။

ဤအားနည္းခ်က္မ်ားကို ျဖည့္ဆည္းႏိုင္ရန္အဓိကအေရးႀကီးေသာ အခ်က္တစ္ခ်က္မွာ စိုက္ပ်ဳိးေရးဆုိင္ရာ အသိပညာရွင္၊ အတတ္ပညာရွင္မ်ား ေျမာက္ျမားစြာ ေပၚထြန္းေရးပင္ျဖစ္ပါသည္။

သုိ႔ပါ၍ ေရဆင္းစိုက္ပ်ဳိးေရးတကၠသိုလ္ႀကီး၏ ႏွစ္ (၉ဝ) ျပည့္အခါသမယသည္ ေနာင္ႏွစ္ေပါင္း မ်ားစြာၾကာသည့္တိုင္ေအာင္ အေရအတြက္သာမက အရည္အခ်င္းပါျပည့္ဝေသာ စုိက္ပ်ဳိးေရးအသိပညာရွင္၊ အတတ္ပညာရွင္မ်ား ဆက္လက္ေမြးထုတ္သြားသင့္ပါေၾကာင္း။ ။


No comments:

Post a Comment